Katajamäellä loistava avauspäivä Turkissa
14.10.2006

Kosti Katajamäki ajoi hienosti Turkin MM-rallin perjantaisilla erikoiskokeilla. Fordin ns. kakkostiimissä Focus RS WRC04 -autolla kaasutteleva Katajamäki selvitti liukkaat ja vaativat erikoiskokeet ilman virheitä ja paketoi avauspäivän loistavasti sijalla viisi. Kilpailun kärjessä painoi Ford-tallin ykköskuski Marcus Grönholm erolla Katajamäkeen, mutta sijat 3-6 mahtuivat vain runsaan puolen minuutin sisään. Katajamäen taakse jäi mm. maailmanmestari Colin McRae, jonka paluuta MM-sarjaan oli hehkutettu isoin kirjaimin.

- Ajo sujui ihan hyvin ja olen tyytyväinen. Oli pakko hyökätä, ja meno tuntui aika hyvältä. Itse asiassa välillä tuntui siltä, että vauhtia ei olisi ollenkaan, mutta kyllä sitä vaan näköjään oli. Tästä tulee vielä hieno sekuntitaistelu, Katajamäki sanoi.

Kilpailussa peruttiin perjantaina kolme erikoiskoetta. Osaltaan syy oli rankkasade ja sen syövyttämät tiet. Myöskään turvahelikopteri ei päässyt nousemaan matalalla roikkuneiden sadepilvien vuoksi. Aamupäivän liejussa Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne pitivät hetken peräti kilpailun kolmatta sijaakin.

- Aamupäivällä oli todella liukasta, ja silloin autojen tasoerot ehkä vähän pienenivät. Iltapäivällä alkoi jo kuivua, ja vauhti ei enää tahtonut riittää etenkään ylämäissä. Se voisi olla yksi selitys. Meidän auto on kuitenkin Fordin edellistä mallia, ja tottahan uuden pitää nopeampi olla, Katajamäki raportoi.

Kertaalleen Katajamäki oli silti jopa "kummisetäänsä" Grönholmia nopeampi.

- Kosti on ajanut tosi hienosti. Erittäin hyvä suoritus. Nyt näyttää hienolta ja toivottavasti vauhti pysyy samana, Grönholm sanoi suojatistaan.

Kilpailu jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella.


Design by REALLY?