Katajamäki ajaa uransa parasta MM-rallia ja jatkaa viidentenä Turkissa
15.10.2006

Kosti Katajamäki jatkoi hienoa kilpailuaan Turkin MM-rallissa lauantainakin. Toisen ajopäivän seitsemällä erikoiskokeella suomalainen Ford-kuski teki varmaa suoritusta ja taisteli tiukasti sekunneista. Hän kykeni vaikeissa olosuhteissa lopulta säilyttämään viidennen sijansa, vaikka oli hetken jo seitsemäntenäkin.

Katajamäki lähtee sunnuntain erikoiskokeille mielenkiintoisessa tilanteessa. Palkintokorokkeelle kolmanneksi olisi näet vain 20,1 sekunnin matka.

- Kyllä tässä sellainen fiilis nyt on, että sitä yritetään. Jos sataa, mahdollisuutemme paranevat. On se sellainen juttu nyt, että yritettävä on, Katajamäki tuumi.

Iltapäivällä Katajamäki oli jo menettämässä otettaan, mutta sai juonenpäästä uudestaan kiinni ja teki loistavan ajon päivän kolmella viimeisellä erikoiskokeella. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella hän oli toiseksi nopein, edellä jopa kilpailua johtavaa Marcus Grönholmia. Grönholm itse arvioi liukasta erikoiskoetta koko uransa vaikeimmaksi.

- Kyllä se oli ihan kauheassa kunnossa. Liukasta kuin mikä. Saatiin väliaikoja autoon ja yritettiin puskea. Riskillä tultiin, mutta se kannatti, Katajamäki hymyili.

Lauantain ensimmäiset erikoiskokeet olivat Katajamäelle hankalia. Niillä tuli hieman aikatappiota.

- Keli kuivui, ja autojen tasoerot tulivat selvemmin ilmi. En vain yksinkertaisesti päässyt tällä autolla kovempaa. Lisäksi aamulla tuli yksi rengasrikko, ja muusille mennyt rengas täristi tosi paljon. Iltapäivällä sammutin moottorin yhteen risteykseen, kun käsijarru ei jostain syystä toiminut, Katajamäki raportoi.

Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ajavat Fordin edellisellä Focus WRC04 –versiolla. Kilpailun johdossa lauantainkin jälkeen jatkoi tallin ykköskuski Marcus Grönholm 2.05 minuutin erolla.

Katajamäki sijoittui uransa ensimmäisessä WRC-autolla ajamassaan MM-rallissa helmikuussa Ruotsissa upeasti kuudenneksi. Nyt edessä on vielä 50 erikoiskoekilometriä uran parhaaseen saavutukseen. Sunnuntaina ajetaan vain kolme erikoiskoetta.

Design by REALLY?