Kosti Katajamäki viidenneksi Turkin MM-rallissa
16.10.2006

Kosti Katajamäki ajoi uransa parhaan MM-rallin, ja sijoittui vaikeissa olosuhteissa ajetussa Turkin osakilpailussa hienosti viidenneksi. Hän onnistui pitämään sijansa koko kolmen päivän jatkuneessa tiukassa sekuntitaistelussa. Katajamäki ja kartanlukija Timo Alanne ajoivat Ford Focus RS WRC04 –mallilla merkin ns. kakkostiimissä (Stobart VK M-Sport Ford Rally Team).

- On pakko olla tyytyväinen. Nyt tuli taas uskoa tähän hommaan. Positiivinen viikonloppu kaikkiaan ja mitä vaikeammat olosuhteet olivat, sitä parempaa vauhti oli. Paikoin tultiin aika riskillä, mutta se kannatti, Katajamäki hymyili.

Katajamäki, 29, taisteli urheasti jopa kolmannesta sijasta vielä kilpailun päätöspäivänä sunnuntaina, mutta kiri hyytyi lopulta pieneen ongelmaan autossa. Kolmas sija (Henning Solberg) jäi 22,5 sekunnin ja neljäs sija (Xavi Pons) 1,1 sekunnin päähän.

- Rattivaihteet eivät toimineet ja jouduin ajamaan viimeisen erikoiskokeen keppivaihteella. Vähän jäi hampaankoloon. Mutta ei nyt mietitä sitä liikaa. Rallissa tapahtuu tällaisia juttuja, ja koko viikonloppu oli kuitenkin meille tosi hyvä, Katajamäki totesi.

Katajamäki pystyi parhaimpaan menoon kaikkein vaikeimmilla erikoiskokeilla. Kahdesti hän painoi jopa rallin voittanutta Marcus Grönholmiakin nopeammin.

Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson oli mielissään Katajamäen suorituksesta. Katajamäki lisäsi autonvalmistajan riemua nyt saavutetun kaksoisvoiton lisäksi.

- Kosti ajoi todella hienosti. Olen iloinen hänen puolestaan. Lisäksi hän teki juuri sellaista työtä, jota me toivoimme ajamalla autonvalmistajien MM-pisteissä monen meidän kannaltamme pahan kilpailijan edelle, Wilson kehui.

Turkki oli Katajamäen viimeinen viidestä tämän kauden MM-rallistaan. WRC-ura MM-tasolla alkoi Ruotsissa kuudennella sijalla, ja kauden kruunuksi tuli nyt Turkista uran paras sijoitus. Katajamäen jatko on silti vielä kysymysmerkkien alla.

- Kovasti tehdään töitä, että näissä ympyröissä jatkettaisiin. Mitään varmaa kerrottavaa ei kuitenkaan vielä ole, Katajamäki sanoi.

Katajamäen taustalla vaikuttava Marcus Grönholm muistutti MM-rallin ajajapaikkojen nurinkurisesta tilanteesta. Muutamaa huippua lukuunottamatta kuskit maksavat ajamisistaan.

- Eihän täällä ole kuin muutama työpaikka. Loput ovat ostopaikkoja. Kosti on nopea ja hyvä kuski, ja tämä oli hänen paras rallinsa ehdottomasti. Olen oikein tyytyväinen. Kosti osaa ajaa, mutta palikoiden saaminen kasaan ei ole helppoa, Grönholm korosti.

Design by REALLY?