SATEL XPRS -ratkaisun ytimessä:

SATEL XPRS IP -radioreititin FSK-modulaatiolla

SATEL XPRS IP-radioreititin tarjoaa luotettavimman tiedonsiirtoyhteyden toimintakriittisiin sovelluksiin, jotka edellyttävät vakautta, korkeaa saatavuutta, turvallisuutta ja pitkää kantamaa. Se tukee sekä sarja- että IP-tiedonsiirtoa. Etähallinta on helppoa intuitiivisen NETCO-käyttöliittymän avulla. Edistyksekkään teknologian, erinomaisen herkkyyden ja suorituskyvyn ansiosta SATEL XPRS IP-radioreititin on markkinajohtaja spektrisessä tehokkuudessa.

Digitaalinen radiojärjestelmä: keskus- ja radioyksikkö

Keskusyksikköä yhdessä radioyksikön kanssa käytetään tyypillisesti masterasemana tai kohteissa, joissa tarvitaan Ethernet-yhteyttä. SATEL XPRS IP-radioreititin on saatavana sekä näytöllä että ilman. Radioreititinasemilla voidaan käyttää pelkkää radioyksikköä.

Laitteen kantama on kymmeniä kilometrejä, ja kantamaa voidaan laajentaa satoihin kilometreihin toistintoiminnallisuuden avulla.

SATEL XPRS

SATEL XPRS IP-radioreititintä käytetään SATEL XPRS -ratkaisussa. Se tarjoaa luotettavaa radioteknologiaa korkealla saatavuudella sekä kommunikaatiotavan vaihto-ominaisuudella. Redundanttinen reititys muiden teknologioiden kanssa on myös mahdollista. IP-kommunikaation lisäksi myös sarjaväyläkommunikaatio ja erilaiset protokollakonversiot ovat tuettuja.  Tämä tarkoittaa, että verkon modernisointiprosessi voidaan toteuttaa fiksulla tavalla askeleittain.

Laitteessa on useita uusia toimintakriittistä tiedonsiirtoa tukevia IP-ominaisuuksia. Näitä ovat mm. vikasietoinen reititys, VRRP (RFC 5798), VLAN (IEEE 802.1Q), QoS ja palomuuri. Radioreitittimien yhteysväli voi olla kymmeniä kilometrejä ja tiedonsiirron kokonaismatkaa voidaan kasvattaa lisäämällä toistinasemia. Lisäksi tiedonvälitys voidaan toteuttaa FSK-radiolla 230 kbps:n  nopeudella 150 kHz:n kanavaleveydellä ja QAM-radiolla 121 kbps:n nopeudella 25 kHz:n kanavaleveydellä.

Vikasietoinen reititys toimii siten, että laite valvoo tiedonsiirron toimivuutta määritellyllä yhteysvälillä. Jos kyseisellä välillä havaitaan tiedonsiirrossa toimintakatkos, järjestelmä siirtyy automaattisesti käyttämään toista reittiä. VRRP (Virtual Router Redundancy Protocol) -tuki varmentaa tiedonsiirron jatkumisen siirtämällä sen tarvittaessa joko rinnakkaiseen laitteeseen tai johonkin toiseen VRRP-teknologiaa tukevaan laitteeseen. Vikasietoinen reititys ja VRRP yhdessä tekevät tiedonsiirtoverkon toiminnasta luotettavaa varmistaen sen, että tiedonsiirto toimii koko ajan mahdollisista häiriötilanteista riippumatta.

SATEL XPRS IP-radioreititin tukee älykästä sarjaliikennedatan reititystä IP-protokollaan. Tällöin saavutetaan IP-liikennöinnin edut, kuten etähallinta, -päivitykset ja -monitorointi, ja samalla säilytetään tuki järjestelmän sarjaliikennekomponenteille (kuten sarjaväylällä varustetuille päätelaitteille). Sarjaliikenneosoitteisiin perustuva IP-reititys on tuettu protokollille kuten esim. IEC-60870-5-101, Modbus RTU, Sinaut S7, DNP3.0.

QoS (Quality of Service)-ominaisuus mahdollistaa kaistan kuormituksen tasapainottamisen ja jakamisen eri tyyppisen tiedonsiirtoliikenteen välillä. Näin voidaan varmistaa, että kaikkein tärkein tieto pääsee kulkemaan aina läpi. Palomuuri lisää turvallisuutta estämällä tiedonsiirtoverkkoon kuulumattoman liikenteen pääsyn verkkoon.

SATEL XPRS IP -radioreitittimen edut
  • Vastaa toimintakriittisen tiedonsiirron vaatimuksiin: korkea saatavuus, pitkän kantaman yhteydet, helppo ja virhevapaa käyttöönotto
  • Integroitu sarja- ja IP-verkon tuki ja konversiot
  • Konfiguraatio on helppoa NETCO-ohjelmiston avulla
  • Kyberturvallisuus: datasalaus AES-128/AES-256-standardien mukaan, sisäänrakennettu palomuuri, käyttäjän tunnistus, turvallinen selaimeen pääsy

Mallit ja tuotekoodit:

• SATELLAR XT 5RC FSK-radio ilman näyttöä (YF0110)
  • SATELLAR XT 5RC FSK-radio näytöllä (YF0120)

OTA YHTEYTTÄ
Taajuusalue FSK: 360…485 MHz
Viritysalue 45 MHz
Kanavaleveys FSK: 12.5, 25, 150 kHz (ohjelmallisesti valittavissa)

Taajuudet 6.25 kHz kanavavälein

Herkkyys/Lähetysteho Katso esite
Liittymätyyppi Ethernet, RS-232, RS-422/485
Indikaattorit LED, näyttö
Datanopeus FSK: 230 kbps@150 kHz
Käyttöjännitealue +12.5 … +25 Vdc (-15% / +20%)
Tehonkulutus Katso esite
Koko (LED sivulta)/Paino RU+CU 130 x 77.2 x 76.5 mm / 940 g
Liittimet Virta, RF (TNC naaras), ETH (RJ45), USB-A, USB-B
CRS-9 (YC0201) Väyläkaapeli, pituus 2 m, D9 uros- / D9 naarasliittimillä
CRS-9M (YC0203) Väyläkaapeli, pituus 2 m, D9 urosliittimillä
RJ45, CAT6 (YC0750) 1, 3 tai 10 m kaapeli
CRS-Y (YC0500) Pituus 1.5 m, master-radiolta käyttäjän järjestelmään sekä NMS PC-ohjelmistoon, D9 uros- / 2 x D9 naarasliittimillä
CRS-KU4 (YC0290) Pituus 1 m, D9 uros- / RJ45-liitin, radiolta KU40 / KU52 tuotteisiin
CRF-1 (YC1101) RG58, pituus 1 metri TNC uros / TNC naaras -liittimet
CRF-5F (YC1105) /
CRF-5M (YC1106)
RG-58, pituus 5 metriä CRF-5F TNC uros / TNC naaras -liittimet TAI CRF-5M TNC uros / TNC uros -liittimet
CRF-50 (YC1150) Pituus 50 cm TNC uros / TNC uros kaistanpäästösuodattimelta radiomodeemille
ECOFLEX10 (YC1004) Vähähävikkinen (0.9 dB / 10 m) kaapeli alle 20 metrin pituuksille N tai TNC -liittimillä
ECOFLEX15 (YC1005) Vähähävikkinen (0.6 dB / 10 m) kaapeli yli 20 metrin pituuksille N -liittimillä
Antennit Puolenaallon, neljännesaallon, Helix, suuntaavat ja ympärisäteilevät antennit
PS-DIN-2 (YP0118) Virtalähde DIN-kiskoon kiinnitettäväksi, sisääntulo 100–240 Vac / ulostulo 24 Vdc / 2.5 A, 78 x 93 x 56 mm
A-AC (YP0115) Virtalähde joko pöytäkäyttöön tai seinälle kiinnitettäväksi,
sisääntulo 100–240 Vac / ulostulo 15 Vdc / 4.6 A
SATELLAR-PWR (YC0330) Virtakaapeli, pituus 1.5 m, 2.5 A sulake